Forrás: Pásztor Tünde

Lazac zöld spárgával és hollandi mártással

Két fazékban vizet teszünk fel forrni: az egyikben a spárgát fogjuk leforrázni, a másik fölött egy edényben a hollandi mártást fogjuk elkészíteni. A spárga főzőlevéhez adunk némi sót, egy kávéskanálnyi szódabikarbónát, belecsavarjuk egy citrom levét, végül beledobjuk az alaposan lesúrolt citromhéjat is. Ha felforrt, beledobjuk a spárgát (fagyasztott is lehet), és 3-4 percig főzzük, utána rögtön leszűrjük.

Egy hőálló edénybe öntjük a tejszínt, gőz fölé tesszük, és jól felforrósítjuk. Ekkor belecsurgatjuk a tojások sárgáját, és folyamatosan kevergetjük, míg be nem sűrűsödik. Hozzáadjuk az olvasztott vajat az írója nélkül (felolvasztás után a vizes rész leül az aljára, csak a vaj tetejét használjuk fel). Sóval és némi citromlével ízesítjük.

Egy serpenyőben közepesen forró olajon átsütjük a besózott hal mindkét oldalát (kétszer öt perc alatt).

A tányérokon szép sorban elrendezzük a spárgát, rátesszük a sült halat, meglocsoljuk a hollandi mártással. Párolt rizs illik mellé.

Erdélyi rakott puliszka

kaloria 540 CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink