Erdélyi rakott puliszka

A mátészalkai Tóth Istvánné szintén 2006 januárjában írt levelet. Meglátogatták a férjével az egyik kedves ismerősüket, ahol nagy meglepetésükre finom vacsorával várták őket. A receptet a háziasszony egyik ismerőse hozta egy erdélyi, magyarok lakta kis faluból. Annyira ízlett nekik, hogy elkérték a receptet, és azóta otthon is többször elkészítették ezt a jóízű egytálételt. Mint írja, olyan finom, hogy még a puliszkától idegenkedők is jóízűen fogyasztják.

  1. Sós vízben megfőzzük a darát. A szalonnát apró kockákra vágjuk, kipirítjuk, rádobjuk a vékonyan felkarikázott kolbászt, azzal is sütjük még pár percig, hogy kijöjjön a zsírja. Egy lapos, tűzálló tál alját zsírral kikenjük. Rákanalazunk egy réteg puliszkát. Erre kanalazunk a szalonnás kolbászból, morzsolunk rá túrót, pöttyintünk rá kis tejfölt, meglocsoljuk a zsírral. Ezt ismételjük még kétszer-háromszor. Végül tejföllel lekenjük, sajttal megszórjuk, és forró sütőben megsütjük.

Káposztás puliszka

Rántott puliszka babos szósszal

kaloria 710 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

6 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.