Ír palacsinta vaníliás mascarponehabbal és piros gyümölcsökkel
Összekeverjük a tejet a citromlével. Hozzákeverjük a sót, a cukrot, a felvert tojást. Végül belevegyítünk egy evőkanálnyi langyos olvasztott vajat. Beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. Sűrű masszát kell kapnunk. Azonnal sütjük. Felforrósítjuk a maradék vaj egy részét egy nagy palacsintasütőben, és egy evőkanállal három-négy kis palacsintát formázunk bele a masszából. 4-5 perc alatt megsütjük az egyik oldalukat közepes hőfokon, utána megfordítjuk, és a másik oldalát is szép pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk róla. Megsütjük a maradék tésztát is. A tejszínből a porcukorral habot verünk, a mascarponét elkeverjük a vaníliás cukorral, majd több adagban beledolgozzuk a habot. Kis tálkában kínáljuk a friss palacsinták mellé, a szükség szerint összevágott, kimagozott gyümölcsökkel együtt.