Írós desszert
A zselatint 3 evőkanálnyi hideg vízben megpuhítjuk, kinyomkodjuk, és feloldjuk 2 evőkanálnyi forró citromlében. Az írót összekeverjük a tejföllel, a porcukorral és a zselatinnal. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a kristálycukorral. A habbá vert tejszínt és a tojáshabot beleforgatjuk az írós masszába, négy formába töltjük, és körülbelül 4 órát hagyjuk a hűtőben dermedni.
A narancsot meghámozzuk, leszedjük a héja alatti fehér
részét, majd kifilézzük. A formákat néhány pillanatra
forró vízbe mártjuk, kivesszük, majd éles késsel elválasztjuk a krémet a forma szélétől. Tányérokra borítjuk, és körberakjuk a naranccsal. Egy-egy szelet csillaggyümölccsel és aprított pisztáciával díszítve tálaljuk.