A csirkét feldaraboljuk, kissé megsózzuk, zsírral kikent tepsiben egymástól kis távolságra lerakjuk. Megszórjuk borssal. A tetejére reszeljük a hagymát. Rászórjuk a megmosott rizst, arra pedig a kifejtett zöldborsót. Megszórjuk a petrezselyem zöldjével, és teszünk rá karikára vágott paprikát és paradicsomot. Finoman sózzuk. Betakarjuk a nagyon vékony karikákra vágott krumplival, ezt is sózzuk, borsozzuk. Alufóliával lezárjuk, és 1,5 órán át sütjük.
Ha már minden puha benne, akkor a felvert tojásokat összekeverjük a tejföllel, és a tetejére öntjük. Visszatoljuk a sütőbe, és magasabb hőmérsékleten szép pirosra sütjük. Kockákra vágva tálaljuk.
Varga Istvánné nagyon gyorsan, egyszerűen összerakható étele lesz az egyik nyári kedvencünk. A többi rakottassal szemben az a jó benne, hogy nem kell előzetesen előfőzni, elősütni a hozzávalókat, minden nyersen megy a tepsibe, együtt puhul és sül meg.