Japán palacsinta

A palacsintatésztához a tojássárgákat négy evőkanál kristálycukorral keverőtálba tesszük, és kézirobotgéppel felverjük. Apránként adagolva hozzáadjuk a tejet és a vaníliaőrleményt. Ezekkel is alaposan kikeverjük.

A szódabikarbónát összekeverjük a liszttel és a sóval, majd beleszitáljuk a tojásos masszába. A tojásfehérjéket három evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük, majd három részletben óvatosan beleforgatjuk a tojásos, lisztes keverékbe. A végén egy nagyon habos, lágy, könnyed masszát kapunk.

Egy serpenyőt vékonyan kiolajozunk, és alacsony hőfokon felmelegítjük. Két evőkanálnyi halmokat teszünk a tésztából a serpenyőbe, és rövid időre teszünk rá egy fedőt. Megfordítjuk a kis palacsintákat. ismét lefedjük a serpenyőt. Végül átszedjük a palacsintákat tányérra, és a maradékot ugyanígy megsütjük. Ügyelni kell rá, hogy ne forrósodjék túl a serpenyő, mert akkor a tészta kívülről megég, és belülről nyers marad.

Gyümölcsökkel, juharsziruppal tálaljuk a kis palacsintafelhőket.

Szebeni palacsinta

kaloria - CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink