Jászsági csirkemáj
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és a libazsíron
üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a megmosott és alaposan
megszárított csirkemájat, rászórjuk a pirospaprikát, és a
szokásos módon pörköltet készítünk belőle. Beletesszük
a karikára vágott paradicsomot, a nagyobb darabokra
vágott paprikát és a csíkokra metélt gombát, majd ízlés
szerint sózzuk és borsozzuk. Közben egy csipet sóval
megfőzzük a tarhonyát, és külön edényben a zöldborsót
is megpároljuk. A borsót leszűrjük, és a tarhonyához adjuk. Ráöntjük a gombás-lecsós májat, és az egészet alaposan összekeverjük. Megszórjuk reszelt sajttal, és 200
fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt szép pirosra
sütjük.