Jégsaláta ehető virággal

Jégsaláta ehető virággal

Az uborkát meghámozom, elfelezem, háromnegyed részét kis kockákra vágom, és mixerben 30 másodpercig
pürésítem. A mustárt és az ecetet hozzáadom az uborkához, még egyszer rövid ideig mixelem, cukorral, sóval és fehérborssal ízesítem. Az olajat is apránként adagolva beleöntöm a mixerbe. A hagymát megtisztítom,
nagyon finomra vágom, a kaprot és a snidlinget is felaprítom, majd ezeket is az öntethez adom. Végül a megmaradt uborkát hosszúkás, négyzet alakú csíkokra szelem, beleforgatom a salátaöntetbe, és szükség szerint
igazítok a fűszerezésen. A salátát leöblítem, a külső, öreg leveleit eldobom, és a torzsát kivágom. A leveleket egyenként lemosom hideg vízben, lecsöpögtetem, és szitában hagyom leszáradni. Ezután a salátát egy tál közepére halmozom, és ráhelyezem a csíkokra vágott uborkát. A tetejét megszórom finomra vágott zsályalevelekkel, és meglocsolom az öntettel. A salátát
virágszirmokkal és kaporlevélkékkel díszítem.

kaloria 110 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink