Morzsásra aprítjuk a zabkekszet egy késes betétű aprítógépben. (Ennek hiányában jó erős zacskóba tesszük, és egy nyújtófával összetörjük a kekszet.) Tálba öntjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, és egynemű masszává gyúrjuk. Egy 12 darabos muffinsütő forma mélyedéseibe papírkosárkákat teszünk. Egyenletesen elosztjuk bennük a kekszes masszát, belenyomkodjuk az aljukba. Betesszük a hűtőszekrénybe, amíg elkészítjük a krémet.
Keverőtálba tesszük a krémsajtot. Hozzáöntjük a joghurtot, a vaníliás cukrot, a kristálycukrot. Reszelünk bele citromhéjat, majd hozzáadjuk a citrom kifacsart levét.
A zselatinport összekeverjük a vízzel, hagyjuk állni öt percig. Utána egy kis lábasban annyira felmelegítjük, hogy felolvadjon a zselatin. Hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk a citromos krémben. Habzsákba töltjük, és elosztjuk a papírkosárkákban. Pár órára betesszük a hűtőszekrénybe.
Ha megdermedt a krém, a tetejét friss gyümölccsel, apró, ehető virágokkal, pár levélke mentával díszítjük.