Joghurtos-cseresznyés kuglóf

Habosra keverjük a puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral. Egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját. Hozzáadjuk a narancslevet és a -héjat is, beleforgatjuk a fehérjékből vert habot, majd eloszlatjuk benne a joghurtot.

A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáforgatjuk fakanállal az alaphoz (nem szabad túlkeverni). Végül belekeverjük a kimagozott cseresznyét.

Kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük. 180 fokra felmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül egy óra alatt megsütjük.

Ha kész, kivesszük, hagyjuk a formában pár percig hűlni, majd óvatosan egy rácsra borítjuk. Ha teljesen kihűlt, olvasztott fehér csokival megcsíkozzuk.

Cseresznyés-tonkababos pite

kaloria 320 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink