Cseresznyés-tonkababos pite

Elmorzsoljuk a lisztet a vajjal és a cukorral. Belegyúrjuk a sárgáját. Cipóvá formázzuk, és legalább húsz percig hűtjük hideg helyen.

Összekeverjük a barna cukrot a porcukorral és a kukoricaliszttel, majd a cseresznyelével megfőzzük (mint egy kész pudingport). Levesszük a tűzről, belereszeljük a tonkababot, hozzákeverjük a vajat, beleforgatjuk a kimagozott cseresznyét. Hagyjuk kicsit hűlni.

Közben a tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, kibélelünk vele egy kivajazott, kerek piteformát. Belesimítjuk a cseresznyés tölteléket. A szélére a leesett tésztadarabokból kis szíveket vágunk és nyomkodunk.

A pite tetejét lekenjük egy kis cukros tejjel, és 200 fokon sütjük negyedórát, majd levesszük a hőmérsékletet, és 180 fokon készre sütjük.

Cseresznyés tejes pite

kaloria 270 CAL
ido 105 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.