Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket habbá verjük. Egy másik tálban habosra keverjük a puha vajat a 18 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral. Pár perc után egyesével hozzádolgozzuk a tojások sárgáját. Végül hozzákeverjük a joghurtot is.
A liszthez vegyítjük a sót, végül a vajas alapba több részletben hozzáforgatjuk a lisztet és a habbá vert tojásfehérjéket.
Egy jó nagy, 24-26 cm átmérőjű kerek tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük vagy kikenjük vajjal, megszórjuk liszttel. Beleöntjük a masszát.
A nektarint megmossuk, szárazra töröljük, félbevágva kimagozzuk, a gyümölcshúst vékony cikkekre vágjuk. Sűrűn kirakjuk vele a nyers tészta tetejét, a málnaszemeket közészórjuk. 180 fokos sütőbe toljuk, körülbelül háromnegyed óra alatt sül meg.
Tálalás előtt pár szem friss gyümölccsel, menta- vagy citromfűlevelekkel díszítjük, porcukorral meghintjük.