Forrás: Csonka Ilona

Vaníliás barackos táska

Vaníliás pudingot főzünk a porból, de csak 4 dl tejet használunk hozzá, hogy jó sűrű legyen. Két evőkanál cukorral édesítjük. Időnként megkeverve hagyjuk teljesen kihűlni. A barackokat forró vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk. A magot kiemeljük, a gyümölcs húsát kisebb kockákra vágjuk.

Kétharmad-egyharmad arányban elvágjuk a kinyújtott leveles tésztát. A nagyobbik darabot pizzavágóval több téglalapra vágjuk. A kisebbik téglalapot berácsozzuk a rácsozóval. Az alsó tésztalapokat vastagon megkenjük a pudinggal, úgy, hogy a széleken 1-1 cm szabadon maradjon. Gazdagon megszórjuk a barackkockákkal.

A megpakolt téglalapok széleit bekenjük a felvert tojással. A berácsozott tésztát kézzel kicsit széthúzzuk, formára vágjuk, ráhelyezzük a megtöltött alapra, s jól összenyomkodjuk a széleket. Sütőpapírral kibélelt tepsire sorakoztatjuk a csomagokat, a tetejüket megkenjük felvert tojással. 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és pirosra sütjük. Tálalás előtt megszórhatjuk kevés porcukorral.

Fűszeres almával és krémsajtos mogyorókrémmel töltött táskák

Dupla csokis meggyes táska

kaloria 150 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Forrás: Csonka Ilona

Ajánlataink