Finomra vágjuk a vöröshagymát, egy nagyobb serpenyőben átlátszóra dinszteljük az olajon. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, azzal is sütjük még két-három percig, kevergetve. Rátesszük a nagyon apróra vágott paprikát és paradicsomot, és közepes lángon addig pároljuk, míg el nem fövi a levét. Ekkor hozzákeverjük az evőkanálnyi őrölt pirospaprikát, rátesszük a darált pulykát, és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük az alaplével, ízesítjük őrölt köménnyel, babérral, sóval, borssal. Ha felforrt, beleöntjük a többször átmosott hajdinát is. Lefedjük az edényt, és 15-20 percig együtt pároljuk.
A kelkáposztát levelekre bontjuk. Sós vizet forralunk, és egy-két percig előfőzzük benne a kel leveleit. Kiszedjük, szűrőn hagyjuk lecsöpögni.
Előveszünk egy közepes tepsit. Kikenjük egy kevés zsiradékkal. Az aljában szétosztjuk a leforrázott káposzta felét, erre terítjük a hajdinás tölteléket. Befedjük a maradék káposztával, majd egyenletesen meglocsoljuk a joghurttal. Megszórjuk sóval, darálunk rá borsot. 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.