Forrás: Vidék íze

Joghurtos erdeigyümölcs-torta

Joghurtos erdeigyümölcs-torta

A lisztet a vajjal, 2 evőkanál cukorral, a tojássárgájával és 2 evőkanál hideg vízzel tésztává gyúrjuk. Letakarva, hideg helyen 30 percig pihentetjük, majd 26 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk. Az alját villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, 200 fokon körülbelül 20 percig sütjük.
A gyümölcsöket kiválogatjuk és megtisztítjuk, a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A joghurtot a maradék cukorral édesítjük, belekeverjük a feloldott zselatint, azután hideg helyre állítjuk. 3 dl tejszínt habbá verünk, majd a dermedő joghurtba vegyítjük. A torta köré karimát pattintunk, és a joghurtkrém felét a tésztára simítjuk. A gyümölcsből egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit a megmelegített ribizlidzsembe keverjük. A joghurtkrémre simítjuk, és kirakjuk a babapiskótával. Rákenjük a maradék krémet, és a tortát 3 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
A csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük a tortazselét, bevonjuk vele a süteményt. A maradék tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és habrózsákat nyomunk a tetejére.

kaloria 280 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Vidék íze

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.