Forrás: Pásztor Tünde

Joghurtos sültcékla-leves almával, angol zellerrel

előkészítés: 15 perc – sütés: 45 perc. – Megmossuk a céklagumókat, egyesével alufóliába csomagoljuk, és 180-200 fokos sütőben puhára sütjük. Közben egy fazékban az olívaolajon roppanósra pároljuk a felkarikázott zellert meg a cikkekre vágott almát. Egy maréknyit kiveszünk belőle a tálaláshoz, félrerakjuk. A fazékban maradt alapanyagokhoz hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott céklát, felöntjük egy liter vízzel, és felforraljuk. Közben ízesítjük reszelt citromhéjjal, frissen facsart citromlével, sóval, esetleg pici mézzel vagy cukorral. Ha felforrt, botmixerrel krémesítjük, végül hozzákeverjük a joghurtot. A félretett, megpárolt almát és zellert adjuk hozzá betétként.

kaloria 220 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink