Forrás: Pásztor Tünde

Joghurtos zöldbabsaláta báránysülttel

Joghurtos zöldbabsaláta

Megtisztítjuk a zöldbabot, felaprítjuk. Sós vizet forralunk,
leforrázzuk vele a zöldséget, majd langyosra hűtjük.
A lila hagymát és a piros paprikát apró kockákra vágjuk.
Kikeverjük a joghurtot a zúzott fokhagymával, megsózzuk,
belekeverjük a zöldbabot, a hagymát és a paprikát, a
legvégén pedig beleforgatjuk a megmosott és leszárított
salátaleveleket is. Tálalásig hideg helyen pihentetjük.

Báránysült

Kevés olajjal összekeverjük a felaprított fűszereket és a
zúzott fokhagymát, s ezzel a keverékkel bedörzsöljük a
báránylapockát. Alufóliába csomagoljuk, szaloncukorszerűen összetekerjük. Kis tepsibe kevés vizet öntünk, beletesszük a becsomagolt bárányt, és sütőben, 130 fokon körülbelül 1 óra alatt készre pároljuk.
A báránysültet kicsomagoljuk, vékonyra felszeleteljük.
Melegen is, hidegen is kínálhatjuk a salátához.

kaloria 350 CAL
ido 85 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink