Joghurtparfé
Egy éjszaka alatt lecsöpögtetjük a joghurtot egy konyharuhán át. Másnap a három tojássárgáját a tejjel meg a cukorral gőz fölött, folyamatosan habosítva sűrűre főzzük. Hozzákeverjük a lecsöpögtetett joghurtot. A tejszínt habbá verjük, két részletben óvatosan hozzáadjuk, hidegre tesszük.
Piskóta
A piskótához a tojássárgáját a mézzel kihabosítjuk, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat. A fehérjét a cukorral habbá verjük, két részletben a sárgájához keverjük, hozzászitáljuk a lisztet, és óvatos keverés közben
belecsorgatjuk az olívaolajat. Lapnak kikenve 180 fokos sütőben 10 percig sütjük.
Jégkása
Négy formát megtöltünk a joghurtos parféval, mindegyik
tetejére vágunk egy korongot a tésztából, végül megfagyasztjuk. A jégkásához a kimagozott meggyet a vörösborral, a citromhéjjal és 10 dkg cukorral pár percig forraljuk, majd sűrű szitán áttörjük, tálcára vékonyan
kiöntve megfagyasztjuk. Tálalás előtt a parfét kivesszük a formából, 30 percre hűtőbe tesszük, majd tálaláskor a fagyasztott meggyragut robotgépben összetörjük, és a tetejére kanalazzuk.