Joghurt-terrine erdei gyümölcsökkel
Az áfonyát és a ribizlit (lehet friss vagy mélyhűtött) megtisztítjuk, átválogatjuk. Egy, kb. 1 liter űrtartalmú terrineformát átlátszó vékony fóliával hosszában kibélelünk (a kimaradt fóliát nem vágjuk le, majd ezzel takarjuk be), és a formát hidegre állítjuk. Tojássárgáját a porcukorral simára keverjük, amíg világossárga és habos nem lesz. A frissen reszelt citromhéjat, a citromlevet és a joghurtot hozzákeverjük. A száraz zselatinlapokat langyos vízben feloldjuk, a joghurtmasszával összekavarjuk, és betesszük a hűtőbe. A tejszínt felverjük kemény habbá. Az áfonyát és a ribizlit a joghurtmasszához keverjük, majd a tejszínhabbal lazítjuk. A hideg formánkba töltjük,
és az oldalt lelógó fóliával befedjük. Legalább négy órára vagy egy éjszakára hűtőbe (de nem fagyasztóba) állítjuk. A málnából (ez is lehet fagyasztott) 25 dkg-ot áttörünk finom szitán, hozzáadjuk a gyümölcscukrot. Egyszer felfőzzük, majd hidegre állítjuk. A joghurt-terrine-t a fólia segítségével kiborítjuk, vizes késsel kb. másfél cm vastagságú szeletekre felvágjuk. A málnából a tányérokon egy „tükröt” készítünk, ebbe helyezzük a terrine-t. Citromfűlevéllel meg egy-két szép szem áfonyával, ribizlivel varázsolhatjuk még vonzóbbá desszertünket.