Jóllakott palacsinta

Somlói galuska

Először nekilátunk a somlóinak. Az alapanyagokat – tojás, liszt, cukor – három részre osztjuk, és egy diós, egy kakaós, valamint egy vaníliás piskótalapot sütünk
belőlük a szokásos módon. A tejből a porcukorral vaníliás pudingot főzünk.
Ha megsült, egy mély edénybe tesszük a vaníliás piskótát, majd megkenjük lekvárral. Ezután az elkészült puding egyharmadát rákenjük a lekvárra, majd következik a középső réteg, a kakaós piskóta: erre is lekvár, majd puding kerül. Ráfektetjük a diós piskótát, amit ugyancsak megkenünk lekvárral és pudinggal.

Palacsinta

Míg a somlói pihen, elkészítjük a palacsintatésztát: a szokásos módon nyolc palacsintát sütünk.
A kihűlt somlói galuskát nyolc adagra osztjuk, s megtöltjük vele a palacsintákat.

Öntet

Az öntethez a csokoládét felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat, és simára keverjük. Egy külön edényben összekeverjük a kakaót és a cukrot, majd apránként hozzáadjuk az olvasztott csokoládét meg a tejet. Egyneműre keverjük, majd összeforraljuk. Ha kihűlt, meglocsoljuk vele a megtöltött, négybe hajtott palacsintákat.

kaloria 550 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink