A SÜTI TÉSZTÁJA
ELŐKÉSZÍTÉS: 35 perc – SÜTÉS: 30 perc – Összegyúrjuk a tésztát a hozzávalókból, két cipóra osztjuk. Hűtőszekrényben pihentetjük. Elkészítjük a tölteléket (lásd külön alreceptben) majd, mikor az almást kihűtjük, mindegyik tésztacipót kinyújtjuk. Egy közepes tepsibe terítjük az egyik lapot. Megszórjuk a darált dióval, ráhalmozzuk a tölteléket. Rárakjuk a felső lapot. Megszurkáljuk villával. Megkenjük a tojással. Forró sütőben készre sütjük. Kockára vágva tálaljuk.
A TÖLTELÉK
Az almát meghámozzuk, negyedeljük, kiszedjük a csutkát, és vékonyra szeleteljük. Cukros, citromleves vízben egy-két percig főzzük. Utána leszűrjük, összekeverjük a fűszerekkel, a maradék citromlével, cukorral ízlés szerint. Hagyjuk kihűlni.