Jucika almása

A SÜTI TÉSZTÁJA

ELŐKÉSZÍTÉS: 35 perc – SÜTÉS: 30 perc – Összegyúrjuk a tésztát a hozzávalókból, két cipóra osztjuk. Hűtőszekrényben pihentetjük. Elkészítjük a tölteléket (lásd külön alreceptben) majd, mikor az almást kihűtjük, mindegyik tésztacipót kinyújtjuk. Egy közepes tepsibe terítjük az egyik lapot. Megszórjuk a darált dióval, ráhalmozzuk a tölteléket. Rárakjuk a felső lapot. Megszurkáljuk villával. Megkenjük a tojással. Forró sütőben készre sütjük. Kockára vágva tálaljuk.

A TÖLTELÉK

Az almát meghámozzuk, negyedeljük, kiszedjük a csutkát, és vékonyra szeleteljük. Cukros, citromleves vízben egy-két percig főzzük. Utána leszűrjük, összekeverjük a fűszerekkel, a maradék citromlével, cukorral ízlés szerint. Hagyjuk kihűlni.

kaloria 240 CAL
ido 65 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink