Sós vizet forralunk. Közben meghámozzuk a sárgarépát, megtisztítjuk a kelbimbót. A répát felkarikázzuk, a kelbimbót csak akkor vágjuk félbe, ha nagyok a szemek. A forró vízbe dobjuk a sárgarépát, főzzük 3-4 percig, utána szűrőkanállal kiszedjük. Beleszórjuk a vízbe a szódabikarbónát, és beledobjuk a kelbimbót is, két percig blansírozzuk, utána kivesszük, lecsöpögtetjük.
A vöröshagymát meghámozzuk, nagyobb kockákra felvágjuk. Az öt deka vajon megfuttatjuk, a végén rádobjuk az összevágott petrezselyem zöldjét meg az elmorzsolt majoránnát, jól átkeverjük, aztán beleforgatjuk a leszárított, blansírozott sárgarépát és kelbimbót, valamint a felszeletelt vagy zúzott fokhagymát. Pár percig összepirítjuk. Utána átrakjuk egy kis sütőtálba (nem kell kizsírozni, mert elég vaj van a zöldségek alatt). Rámorzsoljuk a juhtúrót. 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.