Forrás: Pásztor Tünde

Juhtúrós kelbimbó

  1. Sós vizet forralunk. Közben meghámozzuk a sárgarépát, megtisztítjuk a kelbimbót. A répát felkarikázzuk, a kelbimbót csak akkor vágjuk félbe, ha nagyok a szemek. A forró vízbe dobjuk a sárgarépát, főzzük 3-4 percig, utána szűrőkanállal kiszedjük. Beleszórjuk a vízbe a szódabikarbónát, és beledobjuk a kelbimbót is, két percig blansírozzuk, utána kivesszük, lecsöpögtetjük. A vöröshagymát meghámozzuk, nagyobb kockákra felvágjuk. Az öt deka vajon megfuttatjuk, a végén rádobjuk az összevágott petrezselyem zöldjét meg az elmorzsolt majoránnát, jól átkeverjük, aztán beleforgatjuk a leszárított, blansírozott sárgarépát és kelbimbót, valamint a felszeletelt vagy zúzott fokhagymát. Pár percig összepirítjuk. Utána átrakjuk egy kis sütőtálba (nem kell kizsírozni, mert elég vaj van a zöldségek alatt). Rámorzsoljuk a juhtúrót. 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.

Csirkés sajtsaláta

Csirkesaláta paprikába töltve

 

kaloria 320 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

3 személyre

Forrás: Pásztor Tünde
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.