Juhtúrós stangli

Egy nagy tálban összegyúrjuk a tésztát az összes hozzávalóból. A sót óvatosan adagoljuk, mert a juhtúró is sós. Cipót formázunk belőle, a pulton várakoztatjuk szobahőmérsékleten két-három órát, közben félóránként kinyújtjuk, hajtogatjuk. Utána fóliába csomagoljuk, és betesszük a hűtőszekrénybe legalább egy éjszakára.

Másnap kivesszük, kinyújtjuk, hajtogatjuk, és utána olyan vékonyra nyújtjuk, amilyen vékonyra csak tudjuk (erős, rugalmas a tészta, nem könnyű vékonyra sodorni).

Pizzavágóval csíkokra vágjuk. Utána még egyben az egészet lekenjük felvert tojással, megszórjuk gazdagon reszelt sajttal és egész köménnyel. Kézzel rányomogatjuk a tésztára. Utána szedjük csak szét csíkokra.

Sütőpapírral bélelt tepsikre sorakoztatjuk (nem túl szorosan, mert nőni fognak). Hagyjuk még állni szobahőmérsékleten 3 órát. Utána 190 fokos sütőben pirosra sütjük.

Kolbászos pogácsa

kaloria 200 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink