Juhtúrós karaj baconos káposztával
Megkóstoljuk a káposztát, ha túl savanyúnak érezzük, kicsit átmossuk. Kifacsarjuk, és egy deszkára rakjuk, késsel átvágjuk, hogy ne legyenek túl hosszúak a szálak. Egy nagy serpenyőben kipirítjuk a felcsíkozott bacont, rádobjuk a káposztát, és időnként megkeverve készre pároljuk. A végén hozzákeverjük a finomra vágott újhagymaszárat. Közben sós vízben megfőzzük a meghámozott, felkockázott burgonyát. Ha megfőtt, összeforgatjuk a szalonnás savanyú káposztával. A karajszeleteket picit besózzuk (nem nagyon, mert a juhtúró úgyis sós), klopfolni nem kell. Kevés zsiradékot forrósítunk egy serpenyőben, 3-4 perc alatt megsütjük a hússzeletek egyik oldalát. Megfordítjuk, a tetejükre morzsoljuk a juhtúrót, az majd szépen ráolvad, míg a szeletek alsó fele is megpirul három perc alatt.