Juhtúrós-csülkös sztrapacska házi csalamádéval
A füstölt csülköt puhára főzzük, azután kivesszük a főzőléből, leöblítjük és hagyjuk hűlni. Kicsontozzuk, körülbelül 2 × 2 cm-es kockákra vágjuk, azután egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk.
A krumplit meghámozzuk, nyersen lereszeljük. Hozzáadjuk az ugyancsak lereszelt vöröshagymát, az egész tojásokat
meg annyi lisztet, hogy a galuskatésztánál kicsit sűrűbb állagú tésztát kapjunk. Sóval, törött borssal ízesítjük,
majd a tésztát deszkára tesszük, és lobogó sós vízbe evőkanállal beleszaggatjuk. Körülbelül 10 perc alatt
kifőzzük, leszűrjük, azután egy serpenyőben
összeforgatjuk a juhtúróval, és picit le is pirítjuk.
A pirított csülökdarabokat tányérokra adagoljuk, elosztjuk rajtuk a forró sztrapacskát, és meglocsoljuk egy nagy kanál tejföllel. Házi csalamádéval tálaljuk.