Kacsacombok kapros-tökös rizottóágyon
A kacsacombokat megmosom, a tokoktól megtisztítom, kicsit besózom és sütőtepsibe helyezem. Meglocsolom a felolvasztott kacsazsírral, melléteszem az egyik vöröshagymát, a fokhagymákat, megborsozom, majd rászórom a finomra vágott rozmaringot. Egy pohárnyi vizet öntök alá, majd alufóliával letakarom, és 160-180 fokon sütni kezdem. Még mielőtt készre sülne, eltávolítom a fóliát és 210 fokon, 10-15 perc alatt szép pirosra sütöm a combok felületét. Közben elkészítem a rizottórizst. Az olívaolajat felhevítem, hozzáadom a
rizst, és pirítani kezdem. Ha a rizs megpirult, fokozatosan hozzáadom a folyadékot, ideális esetben szárnyasalaplevet és fehérbort, de ha nincs szárnyasalaplevünk, akkor vizet is használhatunk. Akkor öntöm a rizshez a levet, amikor az előző adag már elforrt. Hozzáadok egy egész vöröshagymát és
megsózom. A rizottórizst nem szabad teljesen puhára főzni, akkor jó, ha a megszokott párolt rizsnél egy kicsit keményebb. A tökraguhoz a póréhagymát apróra vágom, vajon egy picit megpirítom, hozzáadom a kockára vágott tököt, és egy-két percig még pirítom. Sózom, finomra vágott kaporral és egy pici cukorral fűszerezem, majd hozzáöntök egy fél merőkanál alaplevet. Mivel a tök rendkívül gyorsan megpuhul, ezért
felöntés után le is veszem a tűzhelyről. Pár percig hűlni hagyom, majd hozzákeverem a két evőkanál tejfölt. Az így elkészült tökragut összekeverem a rizzsel úgy, hogy laza, a szokásosnál lágyabb, szaftosabb rizottót kapjak. A szép pirosra sült kacsacombokat a rizottóval tálalom, tetejére reszelt sajtot szórok.