Előkészítés: 25 perc Főzés: 8 óra
A kacsacsontokból a szokásos módon tartalmas húslevest készítünk sárgarépával, zellerrel, karfiollal, fehérrépával. Szegfűborssal, egész szerecsendióval, sóval, borssal fűszerezzük. Lassan, akár 6-8 órán át gyöngyözve főzzük. Közben elkészítjük a levesbetétet, amit a tálalásig kihűtünk.
A levesbetéthez összekeverjük a felvert tojást, lisztet, olajat, tejet, pici sóval, őrölt fehér borssal, finomra vágott medvehagymával, petrezselyem zöldjével és egy leheletnyi zsályával. Sűrűbb palacsintatészta állagúra készítjük el, majd kisütjük a palacsintákat, és hűtjük. Metéltre vágjuk. Tálaláskor a tányérba helyezzük, majd forrón öntjük rá a húslevesünket.