Forrás: Vendégváró

Kacsamáj torchon, eper, bodza

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 2 óra – ÁZTATÁS: 1 éjszaka
– PÁCOLÁS: 3 óra – A HOZZÁVALÓKAT 10 személyre számítottuk – A májat egy éjszakára jeges tejbe áztatjuk. Másnap leszárítás után kierezzük, 15 dkg sóval, cukorral bepácoljuk 3 órára. Utána lemossuk, leszárítjuk, s nagyobb darabokra vágva portóival bepácoljuk. Konyharuhába tekerve forró vízben rövid ideig főzzük, s hűtjük. Folpackba tekerve hengert formázunk belőle, s ismét hűtjük. A bodzát cukorszirupban felfőzzük, citromlével ízesítjük, agarral zselésre főzzük. Miután kihűlt, botmixerrel fellazítjuk, és tubusba tesszük. Az eper – vagy más idénygyümölcs – nagyobbik részét szintén cukorszirupban felfőzzük, szecsuáni borssal ízesítjük, és agarral megkötjük. Még melegen átpasszírozzuk, s tubusban tartjuk tálalásig. A maradék epret kockára vágjuk, és majd tálaláskor az eperszósszal összekeverjük. Tálaláskor a májat felvágjuk, a kétféle pürével és az eper raguval megdíszítjük a tányért. Bodzával megszórjuk, és mikrosalátákkal tehetjük színesebbé. Külön pirított kalácsot adunk mellé.

kaloria 490 CAL
ido 780 perc
nehezseg Nehézség: 3

Hozzávalók

10 személyre

Forrás: Vendégváró

Ajánlataink