A kacsamájat sózzuk-borsozzuk, és zsírjában készre sütjük. Hűtőben kihűtjük. Mascarpone sajttal a kihűlt májat összeturmixoljuk, és hozzáadjuk az előzőleg rumban félórát áztatott aszalt meggyet. A kalács egyik felét befóliázzuk, és fagyasztóba rakjuk 3 órára. A másik felét felszeleteljük, és sütőben, 160 fokon félóráig szárítjuk. Mikor kihűlt, lereszeljük, így kapjuk a kalácsmorzsát.
A kacsamájas krémből habzsákból bonbonokat nyomunk, amiket a kalácsmorzsába forgatunk. A lefagyasztott kalácsot hajszálvékonyra szeleteljük. A szeleteket zsírpapíros tepsibe rakjuk, és 160 fokos sütőben 15 perc alatt megszárítjuk. Ezt a kalácscsipszet díszítéshez használjuk a bonbonok tetején. Tálalásnál az apró kockákra vágott aszalt gyümölcsökre helyezünk egy-egy bonbont, majd kalácscsipszet szúrunk a tetejükre, és friss fügével kínáljuk.