Kacsamájjal töltött sült krumpli
Héjastul lesúroljuk a burgonyákat. Sós olajjal lekenjük, és egyesével alufóliába tekerjük. 170 fokos sütőben bő óra alatt megsütjük. Míg sül, elkészítjük a tölteléket és a káposztát. Kevés zsiradékon üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát. Rádobjuk a nagyobb darabokra vágott májat. Átforgatjuk, sóval, borssal, majoránnával megszórjuk. Rádobjuk a lisztet (vagy a keményítőt), és átpirítjuk. Felengedjük a tejszínnel, kevergetve besűrítjük. Hagyjuk kicsit pihenni, majd aprítógépben pürésítjük. Vékonyra legyaluljuk a káposztát, utána kevés zsiradékon félig megpároljuk. Amikor már majdnem kész, sózzuk-borsozzuk. Más ízesítést nem igényel (legfeljebb egy-két evőkanál vörösbort adhatunk még hozzá). A megsült burgonyát félbevágjuk, egy habzsákból rányomjuk (vagy evőkanállal rárakjuk) a majoránnás májat, jól megszórjuk pirított káposztával. Azonnal tálaljuk.