Forrás: Ványi László

Kacsamell karamelles répával

Kacsamell karamelles répával

A kacsamellet a tokoktól megtisztítjuk, a bőrös részét bevagdossuk, megsózzuk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, beletesszük a kacsamellet. Előbb a bőrös felén kezdjük pirítani, nagy lángon, majd amikor már szép piros és egy jó adag zsír is kisült belőle, megfordítjuk. Mellédobjuk a kakukkfüvet, és mérsékelt tűzön a másik felét is megsütjük. Úgy az igazi, ha a közepe
enyhén rózsaszín, „félangolos” marad.
A répát megtisztítjuk, a zöldjét levágjuk, úgy, hogy kis száracska azért maradjon rajta. Egy serpenyőben felolvasztjuk a darabokra vágott vajat, beletesszük a répát, picit megsózzuk, cukrozzuk, és lassú tűzön párolni kezdjük. A répa enged egy kis levet, a cukor elolvad, s mire a zsenge karotta megpárolódik, a cukor pikáns karamelles ízt kölcsönöz neki.

kaloria 670 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink