Kacsamell rösztivel és diós rukkolapestóval

Kacsamell rösztivel és diós rukkolapestóval

Először a pesztót készítjük el: a rukkolát összevágjuk, a diót lassú tűzön enyhén megpirítjuk, héját lekaparjuk, majd mindezeket beleszórjuk a turmixba a parmezánnal, az olívaolajjal és a citromlével
együtt. Sűrű péppé pürésítjük, majd finom szűrőn átpasszírozzuk, késhegynyi sóval és borssal ízesítjük. A rösztihez a vajat egy lábosban fölolvasztjuk. A burgonyát nagylukú reszelőn lereszeljük, beletesszük
az olvasztott vajba. Adunk hozzá egy teáskanál sót, és 15 percig fedő alatt, lassú tűzön főzzük, 2-3 percenként megkeverve (ügyeljünk arra, hogy a burgonya tényleg főjön, és ne piruljon!). Szűrőbe szedjük, kinyomkodjuk belőle a vajat, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Nyolc darab, 6 cm átmérőjű lapos pogácsát formázunk a
masszából. Tálalás előtt a kicsöpögött vajból egy keveset egy serpenyőbe kanalazunk, felforrósítjuk, és a burgonyapogácsák mindkét oldalát pirosra sütjük benne.
Keresztben és hosszában is fél centinként beirdaljuk a kacsamellek bőrét, mindkét felüket sózzuk. Forró, sütőálló serpenyőbe tesszük bőrös felükkel lefelé, 5 percig pirítjuk, majd 8 percre betesszük a 180 fokos sütőbe, végül 10 percet meleg helyen pihentetjük.
A kacsamellet fölszeleteljük, és 2-2 darab rösztivel, valamint 1-2 teáskanál pesztóval tálaljuk.

kaloria 920 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.