Kacsasült sarvalt káposztával

Kacsasült sarvalt káposztával

A konyhakész, megtisztított kacsát négyfelé vágjuk, megsózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával bedörzsöljük, és egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
Másnap egy magas peremű tepsibe tesszük, és ráöntünk bő fél liter kacsazsírt. A tepsit alufóliával lefedjük, és a kacsát 180-190 fokon körülbelül 45 percig a zsírban lassan pároljuk. Ezután levesszük a fóliát, és a szárnyast további félóra alatt – most már 200-220 fokon – pirosra, ropogósra sütjük. Friss kenyérrel és sarvalt káposztával adjuk az asztalra.
A sarvalt káposztához – amit másutt kovászolt
káposztának ismernek – egy fej káposztát szálasra felvágunk. Elkeverjük egy jó marék sóval, majd egy csokor vágott kaporral meg egy kávéskanálnyi csomborral ízesítve 3 literes befőttesüvegbe szorosan belenyomkodjuk. A tetejére tehetünk egy szál tormát is. Az üveget lefedjük, kitesszük a napra, és a káposztát 2-3 napig érleljük. Ha nem indulna be az erjedés, egy szelet kenyérrel segíthetünk rajta.

kaloria 670 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink