- Az élesztőt kicsi tejben megfuttatjuk, majd a tészta többi alapanyagával egy nagy tálban összedolgozzuk. Fadeszkán, liszt hozzáadásával gyúrjuk (hogy ne ragadjon), majd 2 db cipóra felosztjuk. Ezután fél órát pihenni hagyjuk.
- Eközben elkészítjük a krémet: a margarint kissé megolvasztjuk, belekeverjük a cukrot, a kakaót, a vaníliás cukrot (a krém ne legyen teljesen folyékony, nem baj, ha a cukor kristályos marad!).
- Ezután a cipókat vékonyra nyújtjuk, megkenjük a krémmel, és felcsavarjuk, megkenjük tojással a tetejüket. Fél órán át szobahőmérsékleten pihentetjük. Majd magas falú, előre kivajazott tepsiben, előmelegített (kb. 200 fokok) sütőben, kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Hozzávalók
12 személyre