Forrás: Csonka Ilona

Kakaós pavlova meggyel

  1. A fehérjékből habot verünk. Lassan, kis adagokban beledolgozzuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ha már fényes és kemény, belekeverjük az ecetet meg a lisztet, a legvégén pedig a kakaót és az olvasztott csokit (nem baj, ha kicsit márványos marad).
  2. Kerek kört rajzolunk egy tepsire tett sütőpapírra (30 cm), ráhalmozzuk a habot (középen legyen egy kicsit alacsonyabb), és 130 fokra előmelegített sütőben sütjük, illetve inkább szárítjuk nagyjából másfél órán keresztül.
  3. Szobahőmérsékleten hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. Tálalás előtt kemény habot verünk a tejszínből, kimagozzuk a meggyet. A pavlova közepére halmozzuk a habot, rászórjuk a meggyet, étcsokiforgáccsal díszítjük.

Meggyes pavlova

 

kaloria 220 CAL
ido 115 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Csonka Ilona

Ajánlataink