Pavlova torta

Tortalap

A sütőt előmelegítjük 140 fokra. A tojásfehérjékből kemény
habot verünk, közben fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot. Hozzákeverjük a csipetnyi sót, az ecetet meg a keményítőt, és további 3-4 percig verjük a habot. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe 20-22 cm átmérőjű, kör alakú tortaformát alakítunk ki a tojáshabból úgy, hogy a közepe kicsit mélyebb legyen, mint a széle. A tepsit a sütő középső részére helyezzük, és a habot körülbelül 90 percig sütjük, szárítjuk. A sütőt elzárjuk, és a tortát odabenn hagyjuk kihűlni. (A sütőajtót csak ezután szabad kinyitni!)

Töltelék

Közben a tejszínből a cukorral és a vaníliarúd kikapart belsejével kemény habot verünk, s hozzáadjuk a habfixálót is. A gyümölcsöket megmossuk, megtisztítjuk, amelyiket szükséges, feldaraboljuk. A kihűlt óriáshabcsókot egy tortatálra tesszük. A tetejére halmozzuk a tejszínhabot, arra pedig a gyümölcsöket.

kaloria 190 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.