Egy tálba szitáljuk a kakaóport és a lisztet, hozzákeverjük a sót. A tojássárgájákat 100 g cukorral fehéredésig habosítjuk. A maradék cukorral habbá verjük a fehérjéket.
A kakaóporos liszt harmadát a habos tojássárgára szitáljuk, hozzáadjuk a tojásfehérjehab egyharmadát, és óvatosan összeforgatjuk. Két részletben beledolgozzuk a többi lisztet és a habot is.
A kész tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk. 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 5-7 perc alatt épp csak addig sütjük, míg megszilárdul. (Nem szabad túlsütni, mert kiszárad, és törni fog.) Átfordítjuk egy nedves konyharuhára, lehúzzuk róla a papírt. Felcsavarjuk, és így hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet. Tálba tesszük a gesztenyét, hozzákeverünk két evőkanál rumot, 30 g megolvasztott csokoládét és 175 g habbá vert tejszínt.
50 g kristálycukrot négy evőkanál vízzel egy percig forralunk, majd belekeverjük a maradék két evőkanál rumot.
A kihűlt piskótatekercset kigöngyöljük, ecsettel lekenjük a rumos sziruppal, majd rákenjük a gesztenyés krémet. A sütőpapír segítségével ismét felcsavarjuk, és betesszük a hűtőszekrénybe.
Tálalás előtt átrakjuk egy tálra, a tetejére kis habrózsákat nyomunk, megszórjuk reszelt étcsokoládéval.