Piskótatekercs csokoládés mogyorókrémmel

Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjékből kemény habot verünk a csipetnyi sóval. A sárgájákat krémesre keverjük a cukorral. Több adagban hozzádolgozzuk a lisztet és a tojáshabot. A masszát hablapát segítségével eloszlatjuk egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsiben.

180 fokra előmelegített sütőben bő negyedóra alatt megsütjük. Egy konyharuhát kiterítünk, megszórjuk egy kis cukorral. Ráborítjuk a forró piskótát. Lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd a konyharuha segítségével felcsavarjuk, és így hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez kemény habbá verjük a tejszínt. A csokoládés mogyorókrémet és a mascarponét együtt kikeverjük, majd hozzádolgozzuk a tejszínhabot. Kitekerjük a piskótát, megkenjük a krémmel, majd visszatekerjük. Porcukorral megszórjuk, és vastagabb szeletekre vágva kínáljuk.

Gesztenyés piskótatekercs

kaloria 370 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.