Forrás: Csonka Ilona

Gesztenyés piskótatekercs

Elektromos habverővel több percig verjük maximális fokozaton az egész tojásokat a cukorral. Utána lyukas fakanállal beleforgatjuk a lisztet.

Nagy tepsibe sütőpapírt terítünk, elsimítjuk rajta a habos masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben bő tíz perc alatt megsütjük.

Míg sül, habot verünk a 0,7 dl tejszínből, és összedolgozzuk a gesztenyepürével és a rummal.

A kisült piskótát még forrón vékonyan megkenjük csipkebogyólekvárral, rásimítjuk a gesztenyekrémet, és azonnal felcsavarjuk. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk.

A mascarponehabhoz kikeverjük a krémsajtot a vaníliás cukorral, a tejszínből és a porcukorból habot verünk, majd a mascarponéhoz forgatjuk.

TRÜKK

Fagyiskanállal formásan tudjuk adagolni a habot a felszeletelt süteményhez.

Szlovén piskótatekercs

Meggyes-sztracsatellás piskótatekercs

Meggyes-mandulás piskótatekercs

Gyömbéres limonádés piskótatekercs

kaloria 220 CAL
ido 42 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Forrás: Csonka Ilona

Ajánlataink