- Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a maradék cukrot, a csipet sót, ráöntjük a felhabosodott élesztőt. Annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy közepesen lágy legyen a tészta. Addig dagasztjuk, míg el nem válik a tál falától. Cipót formázunk belőle, letakarjuk, és hagyjuk a duplájára kelni.
- Utána lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd téglalapot nyújtunk belőle. Jó vastagon megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk kakaóval, fahéjjal, porcukorral. Feltekerjük, mint a bejglit. Hosszában kettévágjuk.
- Egy sütőlemezre sütőpapírt terítünk, a két félbevágott részből koszorút csavarunk. Ismét letakarjuk, félórát kelni hagyjuk. 200 fokra előmelegített sütőben kezdjük sütni, majd tíz perc múlva 180 fokra csökkentjük a sütő hőmérsékletét. Szűk félóra alatt szép pirosra sütjük.
Hozzávalók
4 személyre