Kakaós-fahéjas koszorú

  1. Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a maradék cukrot, a csipet sót, ráöntjük a felhabosodott élesztőt. Annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy közepesen lágy legyen a tészta. Addig dagasztjuk, míg el nem válik a tál falától. Cipót formázunk belőle, letakarjuk, és hagyjuk a duplájára kelni. Utána lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd téglalapot nyújtunk belőle. Jó vastagon megkenjük az olvasztott margarinnal, megszórjuk kakaóval, fahéjjal, porcukorral. Feltekerjük, mint a bejglit. Hosszában kettévágjuk. Egy sütőlemezre sütőpapírt terítünk, a két félbevágott részből koszorút csavarunk. Ismét letakarjuk, félórát kelni hagyjuk. 200 fokra előmelegített sütőben kezdjük sütni, majd tíz perc múlva 180 fokra csökkentjük a sütő hőmérsékletét. Szűk félóra alatt szép pirosra sütjük.

Habszelet

Szezonja van! Így süssünk hurkát, kolbászt!

kaloria 250 CAL
ido 180 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.