Kakaótorta túrókrémmel

Tészta

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét gépi habverővel felverjük. Amikor kezd összeállni a hab, apránként beleszórjuk a cukrot, és azzal verjük keményre, azután pedig egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját is.
A lisztet összekeverjük a darált mandulával, a kakaóval, a vaníliás cukorral, a sütőporral meg a sóval, majd a keveréket kézi habverővel óvatosan a tojáshabba forgatjuk, vigyázva, hogy ne törjön össze.
Végül belekeverjük a mandulaaromát is. A tésztát kivajazott-kilisztezett, 24 cm átmérőjű tortaformába simítjuk, és a 160 fokra előmelegített sütőben körülbelül 45 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, azután rácsra borítjuk.
A tortát vízszintesen négyfelé vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a túrókrém felével, és ráhelyezzük a második lapot. Erre kakaókrém kerül, majd egy újabb piskótalap, amire a maradék túrókrémet kenjük.
Ráhelyezzük az utolsó tortalapot, végül a torta tetejét és az oldalát is bevonjuk a maradék kakaókrémmel. Csokiforgácsokkal díszítve tálaljuk.

Túrókrém

A túrót áttörjük, azután simára keverjük a porcukorral. Hozzáadjuk az apróra vágott kandírozott narancshéjat, majd belekeverjük a kemény habbá vert tejszínt.

Kakaókrém

A kakaókrémhez is kemény habbá verjük a tejszínt. Belekeverjük a kakaót, a porcukrot meg a vaníliás cukrot.

kaloria 370 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.