Langyos vízbe áztatjuk a szárított vargányát 20-30 percre. Nagyobb darabokra vágjuk a póréhagymát, és megdinszteljük az olajon. Ha összeesett, rátesszük az összevágott gombát meg a leszűrt vargányát, és addig pároljuk, míg a gomba el nem kezdi ereszteni a levét. Ekkor mehet hozzá a kakukkfű, ízlés szerint só, bors, őrölt rómaikömény, őrölt gyömbér, csipetnyi currypor. Ráöntjük az alaplevet és a bort, és még tíz percig főzzük. Hozzáadjuk az összevágott petrezselyem zöldjét. Botmixerrel pürésítjük. Végül hideg vízben csomómentesre kevert keményítővel sűrítjük, és hozzákeverjük a tejszínt.
A sült tésztához minden hozzávalót összekeverünk egy tálban. Egy serpenyőben olajat forrósítunk. Galuskaszaggató segítségével a forró olajba nyomjuk a tésztát. Ha szép barnára, ropogósra sült, akkor papírtörlőre szedjük.
Citromos gombaleves afrikai harcsával, lestyánnal, tejszínnel