Forrás: Vidék íze

Kakukkfüves-karamellás-körtés pite

  1. Elővesszük a hideg linzertésztát, és egyharmad-kétharmad arányban szétosztjuk. A nagyobb cipóból egy kerek lapot nyújtunk, és kibélelünk vele egy mély, kerek sütőtálat (nem kell előtte kikenni, mivel elég zsíros maga a tészta). A kisebb cipóból egy másik, kisebb kerek lapot nyújtunk. Mindkettőt berakjuk a hűtőszekrénybe.
  2. Elkészítjük a karamellt. Egy nagy serpenyőben halványbarnára karamellizáljuk a cukrot. Több részletben hozzáadjuk a vajat, majd nagyon lassan belekeverjük a felmelegített tejszínt is (ha hidegen adnánk hozzá, összeugrana a karamell). Sózzuk, és egy percig összeforraljuk, majd félretesszük.
  3. Meghámozzuk a gyümölcsöket, negyedeljük, csutkájukat kiszedjük, a gyümölcshúst cikkekre vágjuk. Elővesszük a tésztával bélelt sütőtálat. A morzsát egyenletesen az aljába hintjük. Rászórjuk az összekevert almát és körtét, a rétegeket meghintjük a vaníliás cukorral elkevert cukorral meg a fahéjjal, rámorzsoljuk a kakukkfű leveleit. Gazdagon meglocsoljuk a karamellel.
  4. A tészta szélét felvert tojással lekenjük. A kis körlapot elővesszük, a rácsozóval kilyuggatjuk. Óvatosan széthúzzuk, a töltelék tetejére tesszük. A széleket alaposan összenyomkodjuk, a felesleget levágjuk. Végül a tetejét is megkenjük a felvert tojással. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Tíz perc múlva a hőmérsékletet 175 fokra csökkentjük, és készre sütjük. Ha nagyon barnulna a teteje, letakarjuk. Langyosan a legfinomabb.

TRÜKK

Édes morzsát úgy készíthetünk, ha kekszet vagy babapiskótát összetörünk egy zacskóban. Az is jó módszer, ha a száraz (de nem égett) süteményvégeket, megmaradt piskótadarabokat összegyűjtjük a fagyasztóban, és ilyenkor elhasználjuk.

Nézd meg lépésről lépésre, hogyan készül!

 

kaloria 340 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Vidék íze

Ajánlataink