Kakukkfüves, sonkába tekert csirkecombok diós-kukoricás tört krumplival

Vékonyan kikenünk zsiradékkal egy tepsit. A csirkecombokat óvatosan sózzuk (a sonka is sós, azt is hozzá kell számolni). Mindegyiket betekerjük egy-egy szelet sonkába. Letesszük sorban a tepsibe (egy rétegben). A tetejére fektetjük vagy morzsoljuk a kakukkfüvet. Ha túl sovány a sonka, akkor kis zsiradékkal még meglocsoljuk, de ha zsírosabb, akkor erre nincs szükség.

Alufóliával lefedjük, és 180 fokos sütőben 45 percet sütjük. Utána levesszük róla a takarást, és kicsit megpirítjuk a sonkás combok tetejét.

Megfőzzük a meghámozott, kockákra vágott krumplit egy dobókockányi vajjal, sós vízben. Leszűrjük. Hozzáadjuk a maradék vajat, az összevágott petrezselyem zöldjét, a darált diót, és összetörjük, sózzuk, reszelünk hozzá egy kis szerecsendiót, végül belekeverjük a kukoricát is.

Csirkecomb paradicsommal, padlizsánnal, olívabogyóval, kapribogyóval

kaloria 690 CAL
ido 105 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.