Kakukkfüves sült zöldségek Tokajival

Meghámozzuk a zöldségeket, és nagyjából egyforma hasábokra, cikkekre, karikákra felvágjuk. Egy nagy tepsibe sütőpapírt terítünk.

Keverőtálba tesszük a feldarabolt zöldségeket, összekeverjük sóval, borssal, három evőkanál olajjal és egy deci Tokaji borral. Alaposan összeforgatjuk, majd szépen elrendezve átpakoljuk a sütőpapíros tepsire. Ha maradt a tálban egy kis olajos-boros lé, azt is rálocsoljuk. Mellérakjuk a kakukkfűágakat. 180 fokos sütőbe toljuk, és 35-40 perc alatt megsütjük.

Mézes-mustáros zöldségek

kaloria - CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

1 édesburgonya

1 cukkini

1 vöröshagyma

1 lila hagyma

1 padlizsán

1-1 színes kaliforniai paprika

1 sárgarépa

1 petrezselyemgyökér

2 gerezd fokhagyma

3 evőkanál olaj

4 ág kakukkfű

1 dl édes Tokaji fehérbor

bors

Ajánlataink