Kakukkfüves marhatokány lila káposztával
2 fej, vékony csíkokra szelt vöröshagymát üvegesre párolunk egy kevés zsíron vagy olajon. Hozzáadjuk az ugyancsak csíkokra vágott marhahúst. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával és köménnyel fűszerezzük, majd egy kevés vizet hozzáöntve puhára pároljuk. A főzés utolsó szakaszában adjuk hozzá a kockákra vágott paradicsomot
és a száráról lehúzott kakukkfűlevélkéket.
A maradék hagymát egy kevés zsiradékon megdinszteljük.
Hozzáadjuk a csíkokra vágott káposztát, megsózzuk,
köménymaggal fűszerezzük, azután egy kevés vízzel
megpároljuk. Az elkészült káposztából pár evőkanálnyit
félreteszünk a tálaláshoz, a többit elkeverjük a tejszínnel,
az egész tojásokkal meg a liszttel. Az egészet sűrű
masszává keverjük, majd kiolajozott, kilisztezett formákba
tesszük, és 120 fokos sütőben kigőzöljük. Az elkészült káposztát a tokány mellé tálaljuk. Tökéletes köret lehet hozzá a petrezselymes krumpli vagy a burgonyakrokett.