Kakukkfüves vadmalacpite
Kevés olajon megfuttatjuk a felaprított vöröshagymát, beledobjuk a szokásosnál nagyobb darabokra vágott vadmalaclapockát. Kicsit lepirítjuk, majd hozzáadjuk
a paradicsompürét, a feldarabolt paradicsomot meg paprikát, majd a fokhagymát. Borókabogyóval, friss kakukkfűvel, sóval ízesítjük. Ráöntjük a vörösbort,
és felengedjük annyi húsalaplével vagy vízzel, hogy ellepje. Lassú tűzön, fedő alatt 3-4 órát főzzük. Amikor elkészült, kivesszük a húst, és késsel felaprítjuk. Az alapléből eltávolítjuk a fűszereket, a maradékot pedig botmixerrel pürésítjük. Amikor krémes, beleforgatjuk a húsvagdalékot. Egy piteformát kibélelünk a vajastészta
felével, és lencsét vagy babot szórunk bele, majd 160 fokon 5-6 perc alatt elősütjük. Ezután kivesszük a babot, a tésztára rákenjük a húsmasszát, és beborítjuk a tészta másik felével. A tojássárgáját összekeverjük a vajjal, s ezzel kenjük meg a tetejét. Ízlés szerint megszórjuk friss kakukkfűvel. Légkeveréses sütőben, 160 fokon 8 perc alatt szép pirosra sütjük.
Aszalt meggyes burgundi mártással
A mártáshoz az aszalt meggyet a vörösborban feltesszük főni, friss kakukkfüvet adunk hozzá, és összeforraljuk. A fűszert eltávolítjuk, a gyümölcsös mártást keményítővel besűrítjük.