Tészta
A lisztet egy tálba szitáljuk, és mélyedést nyomunk a közepébe. Az élesztőt a mélyedésbe morzsoljuk, majd 1,5
dl meleg vízzel, a cukorral és egy kevés liszttel összekeverjük. Letakarva, meleg helyen 20 percig hagyjuk kelni. Azután belekeverjük a sóval elvegyített olajat, az egészet sima tésztává dagasztjuk, és letakarva 1 órát kelesztjük.
Töltelék
A tojásokat elhabarjuk a tejföllel, és sóval, borssal ízesítjük. A lisztezett deszkán kinyújtott tésztát egy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe terítjük. A tésztát egyenletesen megkenjük a tojásos tejföllel, majd elosztjuk rajta a vékony szeletekre vágott lila hagymát, a darabokra vágott zöldhagymát, az aprított kakukkfüvet meg a fenyőmagot. A hagymás lepényt a 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Langyosan kínáljuk.